Kezdőlap

2013. március 11., hétfő

Mandulás-kakaós muffin

Jöhetnek ezek a kis muffin-ok reggelire???


Praktikus, mert utazáshoz is magunkkal vihetjük, kellőképpen laktat, nálunk egyből dupla adag készült a család nagy-nagy örömére, tehát ez egy 24 db-os adag!

Hozzávalók:

20 dkg őrölt mandula
10 dkg gesztenyeliszt
5 dkg szezámmagliszt
1 ek. kókuszliszt
6 tojás
1 kk. szódabikarbóna
2 ek. kókuszolaj (felolvasztva)
3 ek. holland kakaó
15 dkg eritrit (lehet méz és xilit is, de abból szerintem kevesebb is elég)
valamilyen gyümölcs a tetejére

Elkészítés:

Egy nagy tálban a tojásokat az édesítőt és a kókuszvajat fehéredésig keverem, egy másik tálba összevegyítem a liszteket a szódabikarbónát és a kakaót. A maglisztek hajlamosak csomósodni ezért figyeljünk rá, hogy ne maradjak egyben a lisztrögök, a nagyon precízek át is szitálhatják. A két tál tartalmát összeforgatjuk, ha szükséges kevés vizet adagolunk hozzá. A tésztát papírral kibélelt formába kanalazzuk és a tetejére valamilyen kedvünk szerinti gyümölcsöt potyogtatunk, a képen körtedarabkák vannak rajta, de meggyel is finom! Normál sütőben 190 °C-on  30 percig sütjük.


Megfigyelésem alapján: a türelmetleneknek maradhat némi süti a papírban pl. férj :-), talán szilikon formából nulla veszteséggel is ki lehet szedni, de nekem még nincs ilyenem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése