Kezdőlap

2013. február 21., csütörtök

Csokis kocka

A tegnap este nagyon pörgős és tevékeny lett, ami a sütés-főzést illeti. Készítettem:

  1.  tepertős pogácsát, 
  2.  száraz tésztát, 
  3.  resztelt májat, sült almával, és indiai fűszerezésű lepény kenyérrel, 
  4. tökmaglisztes kenyeret,
  5.  és csokis kockát. 

Mindezt persze szigorúan paleo kivitelben!!! Apa pedig sütött egy finom kis császár szalonnát! 
Ilyen ügyes vagyok, ennyi! :-))
Na most már, hogy biztosan nem hal éhen a család :-)) úgy gondoltam, hogy  a csokis kocka receptjét meg is osztom veletek.

Ez egy nagyon gyors, egyszerű és nagyon-nagyon finom süti. A recept úgy született, hogy rendszeresen olvasom Pocak Panna blogját, Imádom a receptjeit! 
Sokat az általa megírt módon próbálok ki, sokból pedig inspirálódom. Ennél a sütinél az utóbbi történt. 

Az elkészített massza egy kb. 24*18 cm tepsit tölt meg, 30 perc alatt sülnek készre az édes kis falatkák, általában házi barack lekvárral szoktam megkenni, de ha ráérek, akkor paleosított csoki mázat készítek rá.




Hozzávalók:
  • 3 db érett banán
  • 25 dkg mandula, mogyoró, vagy  dió esetleg vegyesen
  • 2 tojás
  • 4-5 ek. holland kakaó
  • 2-3 ek xilit, eritrit vagy méz (a banán édességétől függ)
  • 1 kk rum aroma
  • 1 kk. fahéj
A sütinkben az aprító gép s kése játssza a főszerepet. A magot/magokat beletesszük héjasan az aprítóba, és addig járatjuk a masinát, amíg krémesre darálja nekünk az összetevőket. Hozzátesszük a banánokat, majd a 2 tojás sárgáját és a kakaó port. 
Itt kóstolunk egyet és megállapítjuk, hogy mennyi édes íz kell még bele, azt is hozzátesszük és visszakapcsoljuk a masinát, majd a legvégén jön az aroma és a fahéj.
No ezzel meg is volnánk! Ugye milyen gyorsan ment???

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd mintha piskótához kevernénk laza nagy mozdulatokkal, hogy ne törjük össze, hozzákeverjük a masszánkhoz. 
Belesimítjuk a fent megadott méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe, és a gázsütő 5-ös fokozatán (kb. 190 °C) 30 perc alatt megsütjük. Majd hideg helyre telepítjük, és ha teljesen kihűlt, akkor megkenjük a lekvárral, vagy a csoki mázzal.


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése